• +36 70 967 4096
  • info@dipsty.hu
Dietetika – Pszichológia – Sport – Stílus


Adjon magának hét hetet és váljon szakértővé saját életében. Mi segítünk új formába hozni testét, lelkét, egyszer és mindenkorra. Az intenzív program kombinálja a legnagyobb kihívást jelentő új szokások kialakításának és az étkezések megfelelő betartásának módszertanát a pszichológia eszköztárának segítségével. A program biztosítja a magas szintű személyi tréning hatékonyságát és az egyéni stílustanácsadás szépségét a harmónia végső elérése érdekében.

Intenzív tréning program lépésről lépésre: Dietetika - Pszichológia - Sport - Stílus

  • +36 70 967 4096

  • info@dipsty.hu


Építsd Újra Önmagad Nippon Zengóval – avagy az igazi tömegsport örömünnepe!

    • Home
    • diéta
    • Építsd Újra Önmagad Nippon Zengóval – avagy az igazi tömegsport örömünnepe!
Már, 06
0

Fontosnak tartom, hogy állítsuk kihívások elé magunkat, így lettem egy egészségprogram keretein belül Jászapáti élharcosa, mint pszichológus. Segítettem új irányt mutatni az ott élőknek, hogy testük-lelkük kiegyensúlyozottabbá váljon. Megtaláltam azt a mozgásformát, mely alatt észre sem veszem, hogy zsírt égetek és még önvédelmet is tanulok: Nippon Zengo

 

Egészségprogram Jászapátin a testi-lelki jólétért

Néhány évvel ezelőtt Jászapátin elindult az egészségfejlesztés, melybe egészségpszichológusként élharcosként vetettem bele magam, hogy a város apraját-nagyját tájékoztassam, segítsem az egyetemről frissen hozott tudománnyal, mely képviseli a testi -lelki jólétet, egészséget egyaránt. Holisztikusan, a mindennapi élet nehézségeit, stresszhelyzeteket kezelve és a veszteségeket elfogadva, hogy új erőre kapva abból valami időtállót, biztonságosat újraépíthessenek az emberek saját maguknak. Volt szó a betegségeinkről, rossz szokásainkról, a táplálkozásról, az ivásról,a testi fájdalmainkról, a mozgásról és emellett a lelki állapotról.

Nem, a kapálás nem sport

A gyógytornász kapacitása hamarosan a végét járta, legtöbben az idős, beteg emberek akarták igénybe venni, akik az egész életüket vagy a házimunkával, kapálással, egyéb mezőgazdasági, vagy épp ülő munkával töltötték, és magukat nem kímélve tolták előre életük szekerét, hogy boldogulhassanak. Amikor velük beszélgettem, mindig elmondták, nem sportoltak igazán soha, nem is volt rá sem alkalom, sem lehetőség, talán a tánc, a néptánc többeknél előkerült. Nagyon sokak túlsúllyal, elhízással, ízületi és egyéb bántalmaktól szenvedtek, a lelki lehangoltságot és az örömkészség csökkenését nem is említve. Nehéz volt jó tanácsot adni, mert tudjuk minden ember más, mást bír és más a célja. Ahogy én is azon töprengtem, vajon mivel valósítom meg saját rekreációmat, rájöttem alig van lehetőség egy vidéki településen még a magamfajta nem feltétlen fogyni, gyógyulni vágyónak is. Persze a futáson, gyalogláson, kerékpározáson kívül. Vannak, akik fogyókúrára adják a fejüket, mert szebbek, jobbak vagy épp egészségesek akarnak lenni, az ő életükből nélkülözhetetlen a mozgás. És nem csak a kardio típusú, hanem az izommunkát igénylő súlyzós edzések is! És nem, a kapálás nem sport. Persze bele lehet izzadni, el is lehet benne fáradni, de mégsem zsírégető, nem fogyaszt hosszútávon és nem jótékony főleg nem az ízületekre.

NIPPON ZENGÓ ÁGIVAL!

Megláttam egy plakátot, fura keleties, olyan japános érzésvilágot keltett narancsos-sárgás, piros színeivel, és a japán betűkkel, mely mellett nagyban ez állt: NIPPON ZENGÓ ÁGIVAL! Zsírégető….na itt meg is akadt a szemem, mondom, megyek, ott a helyem, megnézem mi ez! Nos amit ott tapasztaltam, azt nem felejtem el soha, mert örökre hálás leszek Áginak a helyi csodás, energikus tanárnéninek, aki szeretettel, alázattal és kemény kitartással vezette először maroknyi kis csapatát, majd egyre bővülő táborát, akik közül legtöbben példás háziasszonyok, feleségek, édesanyák, és nagymamák voltak! Meglepetésemre a 60 percet zokszó nélkül, ám annál több izzadságcseppel és mosollyal nyomtunk végig közösen. Hihetetlen volt.

Olyan mozgásforma, amit mindenki tud csinálni

Természetesen utánaolvastam, hogy mikor és hogyan alakult ez a sport, amely után teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak mi törekszünk valami egészen újra és tömegeket megmozgató szemléletváltásra, hanem Brezovai Sándor is a Nippon Zengó alapítója is, aki a kyokushin karate kiemelkedő mestere, többek között kétszeres európa bajnoka, aki számos sportsikere mellett nem sajnált pénzt, időt, erőfeszítést tenni azért, hogy valami maradandót alkosson a jövő generáció számára az egészség és a lelket emelő sport terén. Ráadásul így 40 felett is olyan a technikája és olyan gyors az ütése, mint az álom. Minket lányokat nőket, asszonyokat, férfiakat, férjeket pedig lankadatlan lelkesedéssel, és energiával biztat, hogy még 20-at! És csináljuk! És hogy egy ilyen remek élsportoló fejében hogy született meg a tömegsport ötlete? Nos csak nyitott szemmel és nyitott elmével járt, és látta, hogy kell egy új irány, egy olyan mozgásforma, amit mindenki tud csinálni, mert az aerobik és fitnessz órák változatossága is korlátozottá vált. Szerintem még maga sem tudta előre mekkora ötletet álmodott meg. “ De a szlogen magáért beszél: Építsd újra önmagad!” Az az igazság, hogy minden feltételt teljesít ez a mozgásforma az igazi hatékony stresszkezeléshez elengedhetetlen ballisztikus mozgásokat, azaz az ütő és rúgó mozdulatokat, amelytől kb. 17 perc elteltével nevető vagy síró hullám tör rád, ahogy felszabadítja benned az endorfint. Ráadásul állóképességet, erőnlétet biztosít, és alakot formál. Persze nem mindenkinél, ez a gyakorlatok intenzitásától is függ, de azt tudjuk, hogy mindenkinek más a zsírégető, azaz a fogyasztó pulzustartománya.

Mielőtt elkezdünk edzeni bármit is, fontos egy alapos állapotfelmérés, és egy fogyókúrás terv. Ezek hiányában akár árthatunk is magunknak. Az ízületeket kímélnünk kell. Ezen kívül a testmozgás sokszor megakasztja a fogyást, sőt néhány esetben testsúlynövekedéshez is vezethet eleinte. Ezért mi a DIPSTY-nél, minden irányból felmérjük, majd előkészítjük a testet, lelket, hogy hatékony és tudatos fogyásnak indulhasson.

Mottónk: Komplex megoldás fogyni vágyóknak!