• +36 70 967 4096
  • info@dipsty.hu
Dietetika – Pszichológia – Sport – Stílus


Adjon magának hét hetet és váljon szakértővé saját életében. Mi segítünk új formába hozni testét, lelkét, egyszer és mindenkorra. Az intenzív program kombinálja a legnagyobb kihívást jelentő új szokások kialakításának és az étkezések megfelelő betartásának módszertanát a pszichológia eszköztárának segítségével. A program biztosítja a magas szintű személyi tréning hatékonyságát és az egyéni stílustanácsadás szépségét a harmónia végső elérése érdekében.

Intenzív tréning program lépésről lépésre: Dietetika - Pszichológia - Sport - Stílus

  • +36 70 967 4096

  • info@dipsty.hu


Öltözzünk nőiesen!

dec, 18
0

Az életkor nem teher, hanem lehetőség. Öltözzünk nőiesen!

A divatról, stílusról írni vagy beszélni szinte közhelynek számít, mivel mindenki úgy érzi, hogy ért hozzá. Igen, mert a divat folyton változik, érteni hozzá nem szükséges, mert mire megérted már nem kell beszélni róla. Vég nélküli hatalom. “Nem a kolléganőinknek és barátnőinknek, hanem igenis magunknak és főleg a férfiaknak öltözünk. Magunknak, hogy vidám tükörbenézés után indulhassunk reggelenként napi teendőink ellátására, és a férfiaknak, hogy könnyebben megtalálhassuk és tovább megtarthassuk a nagy Őt. Nem követjük mindenáron a divat pillanatnyi furcsaságait és túlzásait, és semmi esetre sem hódolunk előírásainak a nőiesség rovására. Öltözzünk nőiesen! És legfőképp válasszuk ki mindig az egyéniségünkhöz, alakunkhoz, adottságainkhoz illő ruhadarabot.” (Nők Lapja 1957). Egészséges önkritikával, ápolt, tiszta, ön azonos személyiséggel minden kivitelezhető. Az igényünket a szépre nem lehet megvenni, önmagunknak kell dolgozni rajta, ami hosszútávon megtérül, munkánkban és magánéletünkben egyaránt.

 

A régi időkben a kor megkövetelte, hogy napszaknak, alkalomnak megfelelően öltözködjenek az emberek és sértésnek vették, ha valaki délután a reggeli öltözetében fogadta a vendégeit, hát még ha a goblein gyűjteményét sem mutatta meg! Szó se róla, hogy visszasírjuk a múlt konvencionális sajátosságait, de az ápolt, igényes megjelenés egy tiszteletadás társainknak, bárhol is legyünk. Simone de Beauvoir A megtört asszony című könyvében arról ír, milyen az, ha egy negyvenes éveiben járó nő nem veszi észre a jeleket, hogy a gyermekeinek és a férjének szentelte az életét, mellette meg elvesztette önmagában a nőt. A történet során a főhős beismeri, hogy nem törődött magával, mert úgy gondolta, hogy a férjének ez elég, de tévedett. Az új nő foglalkozik a hajával, ápolja a bőrét, kívánatosan öltözködik és nyitott a világra. A férj nem tudta megfogalmazni egykor hőn szeretett feleségének, hogy miért kezdett új románcba, de az idő és a sok beszélgetés ráébresztette őket.

 

Egy szomszéd történetet szeretnék elmesélni: kedves hatvanas évei közepén járó szomszéd asszony felajánlott két blúzt egy ötvenes nőnek. -„A csillogós flitterest add a lányodnak, mert mi azt már nem vehetjük fel!” Minden adottsága megvolt, hogy rajta is jól álljon a flitteres ruhadarab, ezért megkértem, vegye fel. Levette a férjétől örökölt XL-s pólót, majd felvette a flittereket. Nagyon jól állt rajta, de azt mondta, az ő korában(!) már nem lehet feltűnősködni. Sajnáltam, hogy pont akkor adja fel a báját, szekszis külsejét, mikor minden tapasztalatnak, hatalomnak a birtokában van. Nem eltakarni kell, hanem az előnyös részeket kiemelni. Hangsúlyozni az alkatunkat, legyen az alma, körte, vagy homokóra formájú. Ez nem magamutogatás, hanem magabiztosságot sugárzó viselkedés.

 

Sajnos ma a reklámok arról szólnak, hogy a ráncokat el kell takarni, de szerencsére sokan nem dőlnek be a vasalónak és büszkén viselik az életbölcsességeiket a testük különböző részein. Mindenkit bíztatni szeretnék, hogy vállalja fel önmagát, miszerint „a divatban nincs korkülönbség, alkat van.” /Ida néni/

Szerző: Horváth Renáta Bernadett stílustanácsadó, stylist

fotó: https://hu.pinterest.com/stilusterapia/

www.stilusterapia.blog.hu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.